Musk ei ole enää maailman rikkain mies Teslan

Musk ei ole enää maailman rikkain mies Teslan ja Bitcoinin romahduksen jälkeen

Teslan osakkeet alkoivat laskea tammikuun lopulla, kiihtyen BTC-ostotiedotuksen jälkeen.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk on menettänyt kruununsa maailman rikkaimmaksi mieheksi seurauksena jyrkästä Bitcoin-korjauksesta ja yrityksen osakekannan laskusta, joiden joidenkin analyytikoiden mielestä korrelaatio on.

Teslan osakkeet (TSLA) ovat laskeneet 21% korkeimmasta 890 dollarista 26. tammikuuta, mikä kiihdyttää tappioita kahden viime päivän aikana laskussa 698 dollariin. Sähköajoneuvovalmistajan osakkeet laskivat Bitcoin Trader peräti 13% tiistaina 23. helmikuuta, osakkeen pahin päivä syyskuun alun jälkeen.

Fox Business on syyttänyt tämän viikon osakekohtaista pudotusta yrityksen ja Bitcoinin väliseen yhteistyöhön.Se viittaa Wedbushin analyytikkoon Dan Ivesiin.

”Sijoittajat alkavat sitoa Bitcoinia ja Teslaa lantiolla. Vaikka paperilla Tesla teki karkeasti miljardin dollarin Bitcoinissa kuukaudessa, joka ylitti kaikki sen EV-voitot vuodesta 2020, viime 48 tunnin Bitcoin-myynti ja lisätty volatiliteetti ovat saaneet joitain sijoittajia poistumaan tästä nimestä lähitulevaisuudessa, ”

Teslan osakkeen vaihto oli noin 865 dollaria helmikuun 8. päivänä, kun ilmoitus siitä, että se oli ostanut 1,5 miljardia dollaria Bitcoinista, tehtiin. Yahoo Finance ilmoitti sen olevan helmikuun 23. päivänä 681 dollaria. Kiinassa tehdyt raportit laadunvalvontakysymyksistä ovat saattaneet vaikuttaa myös hintaan.

Tesla omistaa arviolta 48 000 BTC: tä, mikä tarkoittaa, että paperivoitot olivat noin miljardi dollaria siihen mennessä, kun omaisuus oli saavuttanut kaikkien aikojen ennätyksensä, hieman yli 58 000 dollaria 21. helmikuuta.

Jeff Bezos on jälleen listan kärjessä arvioidun nettovarallisuuden

Tämän viikon hintasyöttöstä huolimatta yritys on edelleen voittanut Bitcoin-oston, koska omaisuuserä oli hinnoiteltu kosketuksella yli 39 000 dollaria, kun ostoilmoitus tehtiin (ja osto tapahtui ennen sitä).

Telsa-osakekurssi on pudottanut Muskin Bloombergin Billionaires-indeksin kärjestä, ja viimeaikaisista tappioista raportoitiin 3,56 miljardia dollaria. Jeff Bezos on jälleen listan kärjessä arvioidun nettovarallisuuden ollessa 187 miljardia dollaria, kun taas Muskilla on 180 miljardia dollaria Bloombergin mukaan.

Kirjoitushetkellä Bitcoinin hinnat olivat korjanneet 17% noin 48 000 dollariin, mikä merkitsi 10 000 dollarin dian vain kolmessa päivässä. Vetoomusten osalta markkinat ovat tottuneet paljon suurempiin markkinoihin, kuten tammikuun puolivälin vetäytymiseen, mikä johti BTC: n 30 prosentin korjaukseen.