Krypto hedgefonder och gruvregler: Dåliga kryptonyheter i veckan

Kolla in den här veckans Bad Crypto-podcast.

Det har varit en svår vecka för Bitcoin den här veckan. Det priset har sjunkit med ca 5 procent under de senaste sju dagarna att släppa under $ 10,400.

Det kan studsa men om det fortsätter nedåt kan det sjunka under $ 10 000 och komma farligt nära CME-klyftan

Ett tecken på att priset kan falla ytterligare har varit en nedgång i antalet Bitcoin-adresser som innehar en enda Bitcoin. De har nått en fyra månaders lägsta nivå . Men Tyler Winklevoss tycker fortfarande att Bitcoin är bättre än guld

I Brasilien har fondförvaltaren Hashdex gjort ett avtal med Nasdaq om att lansera världens första kryptotillgångshandlade fond . Fonden kommer att handlas på Bermuda-börsen. Och medan Hashdex fördjupar kryptohandeln använder köttbearbetningsföretaget JBS blockchain för att övervaka sin försörjningskedja och se till att ingen av dess leverantörer odlar boskap på olagligt avskogad mark.

Australien ser också en möjlighet att säkra livsmedelsförsörjning med blockchain

Den regeringsstödda jordbruksförsörjningskedjeplattformen, Entrust, kommer att använda Hedera Hashgraph för att säkerställa att vin från Clare Valley-regionen inte förfalskas.

I Ryssland har regeringen sagt att den kommer att prioritera utvecklingen av blockchain-teknologier , medan Maduro- regeringen i Venezuela har utfärdat ett dekret om att reglera kryptogruva . Gruvarbetare i landet behöver nu en licens.

Om du vill köpa ett land eller åtminstone delar av ett, ett nytt partnerskap mellan Upland och Tilia, tillverkarna av Second Life, låter spelare sälja sin virtuella fastighet och göra digitala pengar till fiat. Alternativt kan du umgås i Bakersfield. En Bitcoin Cash-fan har lämnat klistermärken runt om i staden med QR-koder, vilket gör det möjligt för människor att ladda ner gåvor på upp till 500 dollar i kryptovalutan . „Bitcoin Man of Bakersfield“ försöker uppmuntra utnyttjandet av kryptovalutor.

Bitcoin-mannen har redan gett bort 1 100 $ och planerar att ge bort ytterligare 2 000 $ men airdrop på 28 000 MEME-tokens har bidragit till att skjuta priset på token upp till 1 175 $ . Uppdelningarna bestod av satser om 250 tokens vardera.

Craig Wright kunde ha gjort med lite av den turen den här veckan. Satoshi-pretendern tappade en vädjan om sammanfattande dom och kommer att gå till rättegång i januari i en miljard dollar-rättegång. Och slutligen hoppas Brock Pierce att göra bättre. Den tidigare Mighty Ducks-barnstjärnan och Bitcoin-miljardären har lyckats komma in i 15 stater i sin kandidatlöpning. Han tror att kryptokurrency är det 21. århundradets botemedel mot Amerikas 21-talets problem.