Bitcoin har stört ingenting trots att ha slagit 40 000 dollar, hävdar Peter Schiff

Vocal Bitcoin-motståndaren Peter Schiff har tagit till Twitter för att hävda att trots att de når nya heltidshöjder över $ 40 000-nivån, kan Bitcoin inte kallas „störande teknik“, eftersom det inte har stört någonting.

Men Schiff tror att guld lätt kan kollapsa fiatsystemet om det stiger till 10 000 dollar.

I sina tweets den 8 januari har Peter Schiff berört flera ämnen att göra med Bitcoin och kritiserat flaggskeppskryptovalutan från olika håll.

„Bitcoin har inte stört någonting trots att det stiger till över 40 000 $“

Peter Schiff hävdade att Bitcoin, trots att det kallades „störande“ av kryptosamhället, i verkligheten inte har stört någonting – regeringar och centralbanker har fortfarande makten – även om priset har gått från öre till över 40 000 dollar inom 12 år.

Schiff anser dock att guld, bör stiga från sitt nuvarande pris på 1 857 dollar per uns till 10 000 dollar, kan kollapsa fiatsystemet.

BTC

Slammar idén om att BTC stiger på grund av det begränsade utbudet

Guldbuggen kritiserade också idén om att Bitcoins värde stiger på grund av att efterfrågan är större än det totala utbudet av mynt på 21 miljoner.

Han räknar med att denna dynamik snabbt kan vända, eftersom efterfrågan kommer från spekulanter som hoppas kunna dumpa Bitcoin till högre priser. Om känslan ändras, hävdar Schiff, kan efterfrågan kollapsa även om mer Bitcoin Pro bryts och skickas till marknaden.

”Tanken att # Bitcoins pris bara kan stiga eftersom efterfrågan överstiger utbudet förbiser hur snabbt den dynamiken kan vända. Efterfrågan kommer uteslutande från spekulanter som hoppas kunna sälja till högre priser. Om känslan förändras kommer efterfrågan att kollapsa när mer utbud träffar marknaden. ”

„Wall Street älskar Bitcoin för att det hatar guld“

En annan poäng från Peter Schiff, som ironiskt nog utnämndes till den näst största Bitcoin-influencer under den sista veckan 2020, var att Wall Street aktivt omfamnar Bitcoin nu eftersom det har ett „långvarigt hat för guld“.

Banker har nu börjat se BTC som en allierad eftersom de strävar efter att rädda det fiatbaserade monetära systemet, vilket ger makt till Fed Reserve och dem själva. Att kalla guld för de enda sunda pengarna, Schiff delar inte mer information om sin teori där banker använder Bitcoin för att spara fiat-systemet.

”Ironiskt nog har Wall Streetts nyfundna kärlek till #Bitcoin mer att göra med sitt långvariga hat mot #guld. Bankisterna ser Bitcoin som en allierad i sitt krig mot sunda pengar när de kämpar för att skydda det fiatbaserade monetära systemet som ger Fed och berikar sig själva. ”

Här är varför BTC marknadsförs som SoV, hävdar Schiff

Schiff tog också en bit mot Bitcoins status som en värdebutik som allmänt uppskattas av Wall Street.

Euro Pacific Capital VD uppgav att denna berättelse framkom bara för att Bitcoin misslyckades som ett bytesmedel. Han antar att detta kan förändras snart också, och Bitcoiners kommer sannolikt att komma med en annan status för myntet.

”Det är Bitcoin-berättelsen som förändras. När det misslyckades som ett utbytesmedel marknadsfördes det igen som ett värde-värde. Jag undrar vad nästa iteration blir när berättelserna misslyckas? ”